Mănescu: Privatizarea CFR Marfă nu trebuie să depăşească termenul de 15 octombrie

Privatizarea CFR Marfă nu trebuie să depăşească termenul de 15 octombrie, prevăzut în scrisoarea de intenţie cu FMI, iar termenul de plată integrală a pachetului de acţiuni este 14 octombrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. foto

Ea a arătat, totodată, că proiectul de hotărâre prin care termenul de finalizare a privatizării CFR Marfă era prelungit nu s-a aflat pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului și nu a fost promovat. 

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, susţine că vânzătorul trebuie să facă demersurile necesare pentru prelungirea termenului de privatizare în baza contractului semnat între părţi. În caz contrar, cumpărătorul va analiza varianta de a-şi recupera, cel puţin, costurile avute pe toată perioada privatizării şi va da statul în judecată, dacă Ministerul Transporturilor va anunţa eşuarea privatizării CFR Marfă, a mai spus Gruia Stoica.

Totodată, repezentantul GFR a declarat pentru DIGI 24 că banii sunt pregătiţi şi că ar putea plăti până la termenul de 14 octombrie însă aşteaptă ca şi vânzătorul, în speţă statul român, să îşi respecte obligaţiile ce îi revin conform contractului încheiat între părţi. El a mai afirmat că există o normă europeană care nu permite încheierea unor tranzacţii de asemenea anvergură fără avizul Consiliului Concurenţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =