<..." />

Mănescu: Nu sunt mulțumită de bugetul Ministerului Transporturilor

Comisiile reunite pentru industrii şi servicii au adoptat, vineri, bugetul Ministerului Transporturilor, în sumă totală de 6,4 miliarde lei, înregistrându-se o singură abţinere. foto

În cadrul dezbaterilor, a fost admis un singur amendament, al deputatului PNL Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, care priveşte alocarea sumei de 60 de milioane de lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Asistenţă tehnică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea realizării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş”. 

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, în şedinţa comisiilor, că proiectul de buget al instituţiei pe 2014 este în sumă de 6,4 miliarde lei, aproximativ un miliard şi jumătate de euro, veniturile proprii fiind de doar 4 milioane de lei. Bugetul ministerului pe acest an a fost de 6 miliarde de lei.

Ea a precizat că bugetul Ministerului Transporturilor pentru investiţii a fost stabilit în sumă de 2,8 miliarde de lei, aproximativ 640 milioane de euro, reprezentând, în total, 44,6% din bugetul general consolidat.

Mănescu a mai declarat că nu este mulţumită de bugetul ministerului pe care îl conduce şi că, dacă s-ar aduna bugetele tuturor ministerelor, tot nu s-ar acoperi nevoia pe care o are infrastructura din România.

„Ne aflăm în momentul în care, dacă am aduna bugetele tuturor ministerelor, tot nu am acoperi nevoia pe care infrastructura din România o are, de dezvoltare. Nu am cum să fiu mulţumită, din punctul acesta de vedere, cu bugetul”, a spus ea.

Ramona Mănescu a precizat că este mulţumită că acele proiecte care se află în derulare, pe fonduri europene, şi cu contribuţia de la bugetul de stat, sunt deja prevăzute şi există alocări pentru ca aceste proiecte să continue.

Ea a mai arătat că există şi perspectiva alocării bugetare pentru perioada de programare 2014-2020, care oferă un plus de finanţare pentru proiectele noi, precum fondurile de coeziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + nine =