Mănescu: Ghibu să transmită un punct de vedere privind privatizarea CFR Marfă

Continuă delimitarea ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, de activitatea Comisiei pentru privatizarea CFR Marfă, condusă de secretarul de stat Cristian Ghibu.

Ministrul Transporturilor a declarat: „Este datoria domnului Ghibu ca, împreună cu consultanții, să gestioneze acest proces de privatizare în favoarea statului român, care l-a învestit cu această responsabilitate încă din februarie 2013”.

În continuarea declaraţiei, care este citată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, Ramona Mănescu aminteşte că, „atunci când a fost numit la conducerea comisiei de privatizare și mai târziu, în septembrie 2013, când a semnat contractul de privatizare cu câștigătorul licitației”, Ghibu s-a angajat implicit să gestioneze astfel provatizarea CFR Marfă, adică în favoarea statului român.

Demnitarul atrage atenţia că, „încă de la debutul mandatului de ministru, i-am cerut domnului secretar de stat Ghibu să se concentreze pe ducerea la bun sfârșit a procesului de privatizare”.

La începutul mandatului Ramonei Mănescu, a apărut în mass-media informaţia conform căreia noul ministru se pregăteşte să-l demită pe secretarul de stat Cristian Ghibu, care ar fi omul lui Relu Fenechiu.

Acum, având in vedere comunicatul transmis de Grup Feroviar Român, referitor la privatizarea SNTFM CFR Marfă SA, „ministrul Transporturilor, doamna Ramona Mănescu, a cerut domnului secretar de stat Cristian Ghibu, președinte al Comisiei de privatizare, precum și consultanților Deloitte și Musat și Asociații, ca în cursul zilei de luni, 14 octombrie 2013, să transmită un punct de vedere fundamentat privind evoluția, momentul și pașii următori în această privatizare”, arată comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =