Producătorul german M..." />

MAN va lansa camionul hibrid Metropolis

Producătorul german MAN va lansa în curând noul său proiect – Metropolis. Camionul hibrid este abia în faza de testare, însă germanii îşi pun mari speranţe în el. Noul vehicul are la bază modelul MAN TGS 6×2-4 şi funcţionează doar în baza unui motor electric cu o capacitate de 203 kW. Pe vehicul sunt instalate baterii litiu-ion cu puterea de 105 kW/h, care se încarcă de la o simplă priză. Greutatea suplimentară a bateriei este compensată de lipsa motorului clasic şi a cutiei de viteze: tonajul camionului Metropolis este identic cu cel al modelului classic MAN TGS. foto

Pentru un randament mai bun, autovehiculul dispune şi de un motor diesel compact Volkswagen V6 TDi, utilizat pe autoturisme: împreună cu generatorul, acest motor produce energia necesară pentru alimentarea electromotorului. Sistemul de control al unităţii de putere stabileşte viteza optimă în timpul funcţionării.

Producătorul precizează că noul model, un concept avangardist, circulă cu silenţiozitate şi emite o cantitate redusă de substanţe poluante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 19 =