Mai multe țări din Europa au impus măsuri suplimentare de control la frontiere

Urmare atentatelor care au avut loc pe 22 martie 2016, în Bruxelles, mai multe state europene au intensificat controlul asupra mijloacelor de transport la traversarea frontierelor. foto

Pe 22 martie, în ziua comiterii atentatelor, autoritățile belgiene au anunțat închiderea frontierei cu Franța pentru toate tipurile de transport, iar în a doua zi granițele au fost redeschise, însă controalele efectuate sunt mult mai drastice.

Franța a mobilizat 1600 de polițiști la frontiera cu Belgia, care verifică toate mijloacele de transport. Și Belgia a anunțat că niciun vehicul nu va putea intra sau părăsi teritoriul țării, înainte de a fi verificat.

Măsuri similare au fost luate în Germania și Olanda, în special pe drumurile care duc spre Belgia. Din această cauză pe unele trasee au devenit mai aglomerate, iar blocajele în trafic durează cel puțin 30 de minute, informează revista Cargo News . Transportatorii sunt avertizați să ia în calcul această informație și să fie pregătiți pentru unele dificultăți în trafic.

Și Serviciul de Grăniceri din Republica Belarus a anunțat măsuri sporite de control asupra mijloacelor de transport. O atenție deosebită este oferită transportului care intră pe teritoriul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + twelve =