Mai mult de 400 000 de cazuri de depășire a vitezei în trafic în decurs de o săptămână

Rezultatele unei operațiuni pan-europene de control al vitezei desfășurată în luna august* arată că peste 440.000 de șoferi au fost depistați pentru încălcarea limitelor de viteză. Un număr de 17 țări au luat parte la operațiunea care a fost coordonată de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere – TISPOL**.

Din totalul de 440.414 depistări, 149.219 au fost făcute direct de polițiști și 299.392 prin intermediul mijloacelor tehnice automate.

Față de aceeași perioadă din 2018, rata de încălcare a vitezei legale a scăzut puțin, adică de la 19,9% la 18,7%.

Comentând rezultatele, Secretarul general al TISPOL, Aidan Reid, le-a reamintit șoferilor că viteza este unul dintre „cei trei mari ucigași” din mediul rutier. „Depășirea vitezei pune în pericol viața altor participanți la trafic, inclusiv pietoni și se crede că este cauza a aproximativ o treime din toate accidentele fatale inregistrate pe drumurile Europei. Știm că viteza excesivă sau necorespunzătoare continuă să împiedice eforturile noastre de reducere a mortalității și a ratelor de accidentare gravă. „

Oprirea șoferilor pentru infracțiunile de viteză oferă, de asemenea, polițiștilor posibilitatea de a efectua alte verificări legate de securitatea rutieră. De exemplu, în săptămâna dedicată acestei operațiuni, ofițerii au găsit și droguri ilicite în 307 de vehicule (dintre care 125 doar în Suedia) și au confiscat 27 de arme ilegale de foc (dintre care 20 doar în Olanda). 74 de persoane căutate au fost arestate în timpul verificărilor legate de viteză și au fost descoperite în total 533 alte încălcări nelegate direct de trafic.

 

*Operațiunea a avut loc între 12 și 18 august 2019.

** Organizația TISPOL a fost înființată de forțele poliției rutiere din Europa pentru a îmbunătăți securitatea rutieră și aplicarea legii pe drumurile Europei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 2 =