..." />

MAE: Posibile probleme la frontiera dintre Croaţia şi Ungaria

Ministerul de Externe avertizează cetăţenii români cu privire la posibilitatea apariţiei unor probleme la frontiera dintre Croaţia şi Ungaria, după ce noaptea trecută Budapesta a sporit măsurile de securitate în zonă. foto

Instituţia atrage atenţia, într-un comunicat de presă, că blocaje se pot semnala deopotrivă la punctele de trecere a frontierei dintre Croaţia şi Slovenia. Între timp, traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost şi el suspendat, după cel între Croaţia şi Ungaria.

Ungaria a închis frontiera „verde” cu Croaţia, în apropiere de localitatea Botovo. Şapte puncte oficiale de trecere a frontierei continuă să lucreze, dar controalele sunt mai riguroase. Croaţia a anunțat că la închiderea graniței va răspunde cu Planul C, ceea ce înseamnă că redirecţionează ruta migranţilor spre granița cu Slovenia, care la rândul ei va intensifica controlul la frontieră și va stabili puncte de acces pentru refugiați în scopul de a-i controla pe refugiaţi şi afluxul lor. Agenţia de ştiri croată HINA transmite că noaptea trecută, Ungaria a permis intrarea unui tren cu aproximativ 1.500 de refugiați care a ajuns la frontieră la scurt timp după miezul nopții, după care a închis frontiera. Din 18 septembrie, din Croaţia au ajuns în Ungaria, prin punctul de trecere de la Botovo, circa 140.000 de refugiați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + nine =