Autoritățile din Be..." />

MAE: Nivel alertă de gradul 4 în Bruxelles

Autoritățile din Belgia au decis instaurarea nivelului de alertă gradul 4, urmare evenimentelor de tip terorist, produse pe data de 22 martie 2016, în aeroportul internaţional Zaventem – Bruxelles, care a şi fost închis pentru toate decolările şi aterizările programate, iar parte din cursele aflate deja în aer au fost redirecţionate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM – cursa RO 371 (Bucureşti – Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 09:20 (ora locală) pe Zaventem, informează Ministerul Afacerilor Externe. foto

Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim – „ameninţare serioasă şi iminentă”, iar nivelul 3 – ameninţare „posibilă şi credibilă”, este în vigoare deja și pentru restul teritoriului belgian.

Toate liniile de tren, metrou şi transport în comun, de suprafaţă şi subteran, sunt suspendate, iar circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliţie şi a mijloacelor specifice de intervenţie pe linia protecţiei civile.
Forţele de poliţie şi armata vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgenţă pentru astfel de situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 4 =