MAE atrage atenţia asupra pericolului de inundaţii din Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care călătoresc pe teritoriul Ungariei că autorităţile din această ţară au instituit o alertă de pericol de inundaţii la Dunăre, valabilă pentru cursul superior al fluviului din Ungaria, mai exact judeţele Gyor-Moson-Sopron, Komarom-Esztergom, Pest, precum şi pentru Budapesta. foto

Nivelul maxim al debitului fluviului este aşteptat pentru sâmbătă şi duminică, fiind posibil să depăşească maximul istoric atins în anul 2002. Din acest motiv, până la trecerea viiturii, se pot introduce restricţii de circulaţie pe sectorul de Dunăre de la frontiera maghiaro-slovacă, la km 1.806 (podul Vamosszabadi), precum şi pe anumite sectoare ale drumurilor naţionale 1 şi 11. 

În situaţia închiderii podului Vamosszabadi, autorităţile recomandă persoanelor care doresc să se deplaseze spre Slovacia să utilizeze drumurile spre Rajka şi Komarom.

Informaţii actualizate privind pericolul inundaţiilor pot fi obţinute accesând următoarele pagini web: http://eduvizig.hu/hirek, www.hydroinfo.hu, precum şi site-ul poliţiei maghiare: www.police.hu.

În Budapesta, autorităţile au dispus închiderea insulei Margareta, unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din capitala Ungariei, evacuarea clienţilor celor două hoteluri de pe această insulă, precum şi închiderea traficului pe cele două cheiuri (rakpart) de pe malurile fluviului.

Totodată, a fost anunţată închiderea staţiei de metrou Batthyány tér din capitala Ungariei, din cauza pericolului ca aceasta să fie inundată.

Traficul fluvial pe Dunăre a fost oprit. În acest moment, nu există autostrăzi sau puncte de trecere a frontierei blocate, însă este posibil să existe unele întârzieri ale traficului feroviar din cauza restricţiilor de viteză impuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =