Lukoil va investi în benzinăriile din Ucraina 100 mil. de dolari

În următorii cinci ani, compania cu capital străin „Lukoil – Ucraina” va investi în rețeaua sa de benzinării 100 de milioane de dolari. Compania deține astăzi pe teritoriul Ucrainei 281 de benzinării, iar până în anul 2012 numărul acestora va crește până la 300. foto

Acum un an Lukoil a adoptat o strategie de dezvoltare pentru următorii 10 ani, în care s-a precizat necesitatea îmbunătățirii deservirii la benzinării, modernizării acestora, dar și deschiderea unor noi puncte de desfacere. 

Reprezentanții companiei afirmă că la toate benzinăriile pot fi găsiți carburanți la standardul ecologic Euro-4 și Euro-5, iar benzina cu cifră octanică redusă, A-80, va fi scoasă în curând din lista produselor comercializate la benzinăriile Lukoil. Benzina și motorina sunt aduse, în mare parte, din România, Rusia și Belarus.

În acest an compania intenționează să vândă peste o jumătate de milion de tone de produse petroliere. Potrivit legislației ucrainene, începând cu anul 2014, benzina vândută la stațiile de alimentare Lukoil va fi amestecată cu bioetanol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 4 =