Raf..." />

Lukoil ar putea construi parcuri fotovoltaice la Ploieşti

Rafinăria Petrotel-Lukoil ia în calcul construcţia unor parcuri fotovoltaice pe câteva terenuri pe care le deţine lângă Ploieşti, au anunţat reprezentanţii unităţii deţinute de grupul rus Lukoil. Compania se gândeşte sã instaleze panouri fotovoltaice de până în 12 MW. foto

Compania a finalizat în acest an ecologizarea mai multor bataluri, operaţiune în care a investit 38,5 milioane dolari. Pe terenurile ecologizate, în suprafaţă de aproximativ 8 hectare, compania se gândeşte să instaleze panouri fotovoltaice de până în 12 MW, a afirmat Constantin Dumitru, directorul din companie care s-a ocupat de ecologizări. 

Directorul general al rafinăriei, Andrei Bogdanov, a afirmat că încă nu s-a luat nicio decizie în această privinţă. Potrivit lui Bogdanov, rafinăria Petrotel-Lukoil va înregistra şi în acest an pierderi, ca urmare a marjelor mici generate şi a reviziei capitale a unităţii de prelucrare a ţiţeiului, ceea ce va avea ca efect şi o cifră de afaceri mai mică.

Totuşi, Lukoil nu are în vedere oprirea totală a rafinăriei, pentru că „economia se va redresa”, a mai spus Bogdanov. Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + eight =