Lukoil a vândut rețeaua de benzinării din Țările Baltice și Polonia

Lukoil a încheiat o înțelegere cu compania austriacă AMIC privind vânzarea unei rețele de 230 de benzinării din Lituania, Letonia și Polonia. Președintele concernului Lukoil, Vagit Alekperov, a explicat părăsirea pieței din aceste țări din cauza „atmosferei anti-rusești”. foto

Închiderea benzinăriilor Lukoil va avea loc în a doua parte a anului 2016. Valoarea tranzacției dintre LUKOIL Europe Holdings și AMIC Energy Management GmbH nu a fost dezvăluită.

Lukoil a vândut în anul 2015 cele 37 de benzinării pe care le deținea în Estonia. În Ucraina, principalul producător privat de petrol din Rusia, a vândut în 2014 filiala sa către austriecii de la AMIC, după ce benzinăriile au fost blocate de militanți naționaliști.

Decizia de a vinde reațeaua de benzinării din Letonia, Lituania și Polonia a fost luată în cadrul programului de optimizare a structurii activelor Lukoil din Europa, subliniază compania petrolieră. „Business-ul nostru este afectat în aceste țări din cauza atitudinii anti-rusești. Am resimțit în vânzări această atitudine negativă”, a explicat Alekperov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + twelve =