Mi..." />

Lucrările la linia de metrou spre Drumul Taberei, în grafic

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu afirmă că lucrările la metroul spre Drumul Taberei sunt în grafic şi „chiar ieri utilajul a atins un record de 27 de metri parcurşi/zi”.

Mănescu a explicat că „utilajul care forează în acest moment va ajunge în prima staţie, la Orizont, în jur datei de 18 – 19 noiembrie, când va ieşi la suprafaţă. Pe măsură ce lucrările avansează va fi redat şi traficul rutier în zonă”.

Ramona Mănescu a verificat azi stadiul lucrărilor la şantierul viitoarei staţii de metrou Academia Militară, ce face parte din Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 de metrou. Demnitarul a dorit să se asigure că termenele asumate de constructori sunt respectate.

La fiecare două săptămâni este nevoie ca utilajul să se oprească trei – patru zile, pentru a se monta componentele suplimentare necesare înaintării, atât pentru încărcarea pământului, cât şi pentru funcţionarea părţii electrice.

Primul echipament TBM (Tunnel Boring Machine), botezat Sf. Varvara, a fost pus în funcţiune pe 25 septembrie 2013. Din 20 noiembrie va începe forarea şi cel de-al doilea utilaj, botezat Sf. Filofteia, care va săpa tot de la Academie, spre Drumul Taberei, dar pe celălalt sens de mers.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon are o lungime totală de circa şase kilometri şi va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 5 =