..." />

Logistica – parte integrantă a afacerii AsstrA-Associated Traffic AG

Logistica proiectului a devenit o parte integrantă a afacerii AsstrA-Associated Traffic AG. Multe companii vorbitoare de limbă germană se bazează în mod regulat pe furnizorii de servicii de transport și logistică pentru a sprijini acest domeniu. Principalele destinații ale acestor transporturi sunt Rusia, Asia Centrală și China.

VIENA. Autorul acestui articol a solicitat managerului de logistică al unui grup global de prelucrare a lemnului dacă furnizorii de servicii logistice – printre toți cei cu care compania a fost asociat – au performanțe surprinzător de bune. Ca răspuns, a primit numele a două companii specializate în planificarea și organizarea logisticii internaționale a proiectelor. Unul are sediul în Tirolul de Sud, celălalt în Elveția.

Dar o dată nu înseamnă nimic, așa cum se spune în Austria. Să vedem ce merită această laudă de la un client distins.

Compania AsstrA-Associated Traffic AG din Elveția a fost înființată în 1993. La început, compania a crescut în principal prin efectuarea de comenzi de la producătorii europeni către Rusia și Asia Centrală. În 2019, grupul corporativ AsstrA are peste 1.000 de angajați în 31 de birouri din 17 țări. În 2018, compania a executat 141.500 de comenzi și a realizat o cifră de afaceri de 287 milioane de euro, cu 17% mai mare decât în anul precedent. Această creștere dinamică se datorează extinderii ofertelor de servicii și prezenței geografice mai extinse.

În plus față de transportul rutier clasic, AsstrA se ocupă de logistica de proiect pentru construirea de noi centrale  în Rusia și Asia Centrală, unde unele state sunt cunoscute pentru procedurile lor vamale complexe. Proiectul de transport necesită pregătire îndelungată și reprezintă o provocare pentru echipă. Însă încercările serioase încep când acest transport trebuie implementat în mod credibil și punctual.

AsstrA s-a confruntat cu o astfel de provocare în 2018 în timpul construirii unei centrale electrice din Kazahstan. Compania a primit o comandă pentru a gestiona lanțurile de aprovizionare pentru materialele și echipamentele de construcție cu un volum de 393 de unități de material rulant. Materialele necesare au fost livrate pe șantierul de construcții din Kazahstan în 550 de zboruri din punctele de încărcare din Germania, Olanda, Polonia și Slovacia.

Pentru a acoperi siguranța și continuitatea transportului, specialiștii AsstrA au organizat două platforme de consolidare în Germania și Polonia. În plus, au echipat o platformă pentru a primi bunurile și a le elibera prin vamă în Kazahstan. Etapa finală a inclus o procedură vamală corespunzătoare și transportul ulterior al mărfurilor către șantier.

„Proiectul a mers aproape exact așa cum a fost planificat”, Yulia Sadovodova  își împărtășește impresiile într-un interviu acordat publicației din sectorul austriac de transport.

Șeful Departamentului de Vânzări de Logistică a proiectului comunică cu clienții în limba germană sau engleză. Echipa AsstrA poate lucra în orice altă limbă europeană. Această capacitate este un mare avantaj atunci când faceți afaceri cu manageri din întreaga Europă, Rusia și Asia Centrală.

„Noi comunicăm cu expeditorii și destinatarii în limbile lor materne”, subliniază Iulia Sadovodova. Potrivit ei, AsstrA atribuie o echipă dedicată pentru a lucra la fiecare proiect. Liderul proiectului coordonează transportul folosind forma optimă de transport: camioane, feroviare, nave maritime, fluviale și aeriene. Liderul asigură, de asemenea, că toate documentele vamale și acreditive sunt tratate corespunzător. În aceste privințe, fiecare comandă este unică. Este demn de remarcat faptul că în ultimii ani compania a primit mai multe cereri de proiecte legate de construcția de fabrici în Uzbekistan.

 

La câteva săptămâni după acest interviu, autorul a adresat o întrebare similară mai multor altor expeditori importanți. Și s-a dovedit că o dată încă nu înseamnă nimic, iar câteva înseamnă deja mult.

AsstrA-Associated Traffic AG a fost menționată printre cei mai fiabili furnizori de servicii logistice din Asia Centrală și Europa de Est, inclusiv Statele Baltice și Rusia.

AsstrA lucrează timp de 15 ani în logistica proiectului. În prima comandă a companiei pentru grupul SMS, AsstrA a livrat echipamente pentru un șantier de construcții de uzine metalice din Belarus. Alți producători de mașini și echipamente precum Knauf, Kronospan, Linde, SKF și Zeppelin au auzit curând despre AsstrA. Ca urmare, oportunitatea de afaceri a început să se contureze și a condus la crearea departamentului dedicat acum cinci ani.

Membrii echipei acestui departament sunt cunoscuți pentru atitudinea lor personală și voluntară și pentru comunicarea frecventă cu clienții lor.  Natura unică a fiecărei solicitări necesită creativitate constantă. Livrarea unei mașini de 20 de metri pentru metroul din Moscova sau un motor de 6 tone pentru un avion de pasageri sunt doar câteva din provocările interesante care fac logistica proiectului atât de interesantă pentru Yulia Sadovodava și pentru echipajul ei.

JOACHIM HORVATH

Österreichische Verkehrszeitung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 4 =