Numărul turi..." />

Litoralul poate primi maximum 150.000 de turişti

Numărul turiştilor care se pot caza pe litoral, în structuri clasificate sau la negru, nu poate depăşi 150.000, susţin patronatele din turism, care dezmint astfel informaţiile vehiculate în media, potrivit cărora în weekend-ul trecut au fost în staţiunile de la malul mării circa 250.000 de turişti.

În baza de date a Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) sunt întregistrate un număr de 101.610 locuri de cazare pe litoral, incluzându-le şi pe cele din oraşul Constanţa.

În plus, reprezentanţii autorităţii au notificat, anul trecut, peste 850 de structuri de cazare neclasificate din judeţul Constanţa, care se promovau în mediul online.

„De asemenea, se află în curs de clasificare, cu documentaţie depusă la ANT, un număr de 114 structuri de cazare în judeţul Constanţa”, a declarat Răzvan Filipescu, preşedintele ANT.

Pe litoral sunt mai puţin de 97.500 de locuri clasificate în staţiuni şi puţin peste 4.000 în Constanţa, conform site-ului ANT, spune Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În aceste locuri, a adăugat el, sunt incluse şi campinguri, vile şi locuri în alte localităţi din judeţ, care nu au legatură cu litoralul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 2 =