<..." />

Litigiile comerciale din CSI, soluționate conform principiilor OMC

Toate litigiile comerciale apărute în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) vor fi soluționte conform procedurilor şi mecanismelor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Primul ministru al Ucrainei, Mykola Azarov, a subliniat acest aspect la ședința legislativului de la Kiev, când a fost ratificat Acordul privind zona de liber schimb din CSI. foto

Azarov a remarcat că potrivit noului acord, tranzitul hidrocarburilor prin conductele magistrale va fi făcut în baza unor înțelegeri noi între statele din fostul spațiu sovietic.

Șeful executivului de la Kiev a mai subliniat că de acum înainte, în cazul apariției unor neînțelegeri comerciale dintre state, acestea vor fi examinate de o comisie specială care va avea la bază principiile OMC.

Rada Supremă a Ucrainei a ratificat pe 30 iulie Acordul privind zona de liber schimb din cadrul CSI. Pentru această hotărâre au votat 260 de deputaţi. Autoritățile ucrainene estimează că realizarea acestui acord va influenţa pozitiv economia ucraineană cu o creștere a PIB-ului de 2,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 2 =