..." />

Liderii partidelor politice decid forma finală a noului Cod Fiscal

Liderii partidelor politice decid astăzi forma finală a noului Cod Fiscal. În urma discuţiilor de ordin tehnic de săptămâna trecută, puterea şi opoziţia au stabilit ca TVA să scadă la 20% de la 1 ianuarie anul viitor, urmând ca, de la începutul lui 2017, aceasta să mai fie redusă cu un procent. S-a convenit, de asemenea, să se păstreze supra-acciza la carburant. foto

Aceste prevederi au fost respinse de două comisii ale Senatului în scurtă sesiune extraordinară de luni. Plenul Senatului nu a mai avut loc, deoparece partidele au hotărât ca astăzi să se întâlnească din nou la nivelul conducerilor politice, pentru a stabili clar cum va fi modificat Codul Fiscal, aşa cum preciza copreşedintele PNL, Alina Gorghiu: „Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci împotriva înţelegerii tehnice de acum o săptămână a partidelor politice, cel mai probabil acelaşi lucru s-ar fi întâmplat în plen şi mă bucur că am evitat această situaţie”.

În legătură cu întâlnirea de astăzi, premierul Victor Ponta crede că politicienii trebuie să ştie datele oficiale pe primele 7 luni şi anume: excedent bugetar, încasări mai mari, în special din TVA, şi creşterea investiţiilor şi a exporturilor.

Noul Cod Fiscal a fost trimis de preşedintele Klaus Iohannis parlamentului pentru reexaminare pe motiv că nu este sustenabil.

RADOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =