Prin Ordonanța de Urgen..." />

Licență obligatorie pentru 2,4 – 3,5 tone

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 11/2013, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere s-a introdus obligativitatea licențierii întreprinderilor pentru a putea efectua transport cu vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,4 tone și 3,5 tone, care efectuează transport rutier național de marfă. foto

Totodată, obligația licențierii revine și întreprinderilor care doresc să efectueze transport rutier național contra cost de persoane cu autovehicule având 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, destinate prin construcție și echipate pentru transportul de persoane. 

Aceeași obligație de licențiere revine și intreprinderilor care doresc a efectua transport rutier național contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate.

Urmează ca modalitatea de licențiere pentru transporturile menționate mai sus să fie stabilită prin norme metodologice.

Remarcăm faptul că „licențierea” se aplică doar în cazul transporturilor naționale, deci, în cazul transporturilor internaționale nu este necesară licențierea. Avocatul George Iacob-Anca de la Societatea Civilă de Avocați consideră nefirească această licențiere atât timp cât la nivelul Uniunii Europene nu există o astfel de reglementare. (Bursa Transport)

9 comments

 1. Florin

  ce acte trebuie prezentate la licentiere pt un vehicul de 3,5 t?? Multumesc

 2. gogu

  In sfarsit o idee buna . Sa speram ca asa se combate concurenta neloiala a transportatorilor sub 3,5 tone care lucreaza fara nici o regula , conduc fara tahograf cate 15-20 ore pe zi si incarca 3 – 4 tone pe o amarata de duba .

 3. crysty

  am un pfa si detin o duba de 3,5t , si as dorii sa stiu si eu cum obtin o licenta auto?

 4. robert

  cat costa licenta pentru o camioneta de 3,5 tone..transport nisip..si cum se obtine licenta? mersi

 5. DAN

  normal ,o taxa an plus ,sunt curios ce fac cei ce nu le au inscrise pe firma si le trebuie persoana desemnata.

 6. Marian

  Eu nu am inteles,daca vreau sa fac transport colete din Italia in Romania sau orice ala marfa cu duba de 3,5t,trebuie licenta de transport ? calculand faptul ca am un srl si includ ca noua activitate transport colete in spatiul european.

 7. Vasile

  Buna ziua de curand mia intrat in cap sa fac transport auto di U.E. Si nu reusesc sa inteleg nimic din ce citesc pe situ-ri bloguri etc. Intrebarea mea ar fii ce conditii ar trebui sa indeplinesc eu sa pot tracta doua autovehicule pe o platforma rutiera. De preferat remorca e mai ieftin. Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 19 =