La vama Siret a fost discutată necesitatea modernizării punctelor de trecere a frontierei Porubne-Siret

La vama Siret a avut loc o întâlnire a conducerii regiunii Cernăuți, reprezentată de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean și șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, cu oficiali din România, printre care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și șeful Autorității vamale din România, Dorel Fronea, informează BucPress. foto

Dorel Fronea a informat partea ucraineană despre faptul că în anul 2017 România urmează să obțină de la UE 2 miliarde EURO pentru construirea drumului expres București – Suceava – Siret. Partea română planifică să atragă circa 5,3 milioane de EURO ca sumă ale unor finanțări nerambursabile pentru modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret.

Gheorghe Flutur s-a adresat către conducerea regională Cernăuți să se alăture la realizarea acestui proiect transfrontalier prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Porubne, ambele puncte de frontiere descurcându-se destul de greu cu numărul mare și în creștere de călători, autoturisme și camioane.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean, a menționat că potrivit datelor de care dispune, prin vama Porubne-Siret în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2016 au trecut 700 mii de autovehicule și 1,8 milioane de persoane. Din aceste considerente, trebuie luate unele măsuri prin acordarea unui statut prioritar chestiunii reconstrucției și modernizării punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române.

Conducerea regională Cernăuți a acceptat în linii generale propunerea părții române, urmând să aibă loc consultări și negocieri concrete. Potrivit corespondentului BucPress, în urma întâlnirii a fost creat un grup de lucru, care urmează să elaboreze o serie de propuneri, care vor fi discutate la începutului anului 2017. Următoarea întâlnire va avea loc la vama Porubne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − one =