La 1 ianuarie 2015 va intra în vigoare în Ungaria sistemul EKAER

La 1 ianuarie 2015 va intra în vigoare în Ungaria sistemul EKAER (Sistem de Control electronic al transportului rutier – ‘elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer’). Obiectivul acestui sistem este de a permite Autorității Vamale din Ungaria să monitorizeze în vederea taxării traficul vehiculelor de transport comerciale.  Acest sistem va acoperi toate vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care circulă din alte state membre ale UE în Ungaria și din Ungaria în  statele membre ale UE.

Sistemul va avea un impact mai ales asupra expeditorilor și destinatarilor care vor trebui să raporteze electronic fiecare mișcare spre/din Ungaria, prin intermediul sistemului electronic al serviciilor administrației publice.

Rapoartele electronice vor trebui să includă, pe lângă informații generale despre cursa/încărcătură, numărul de înregistrare al vehiculului utilizat pentru operațiunea de transport.

Având în vedere că noua prevedere stipulează amenzi de până la 40 % din valoarea încărcăturii, vă recomandăm să va interesați în prealabil pe site-ul Autorității Vamale Ungare asupra noului sistem.

http://ekaer.hu/ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 1 =