Kirghistan a introdus regimul fără vize pentru din 44 de ţări

În Kirghistan au intrat în vigoare noile reguli referitoare la intrarea şi şederea cetăţenilor străini pe teritoriul ţării. Preşedintele Almazbek Atambaev a semnat Legea privind regimul fără vize în raporturile cu 44 de ţări. Documentul permite şederea fără viză în Kirghistan timp de două săptămâni. Noua lege acţionează în legătură cu statele al căror PIB depăşeşte 7 000 de euro pe cap de locuitor – printre acestea se numără SUA, Canada, ţări din UE. foto

Guvernul Kirghistanului speră ca astfel să dezvolte turismul şi să atragă investiţii, a menționat vicepremierul Djoomart Otorbaev. „Prezenta reformă vizează dezvoltarea Kirghistanului ca stat liber şi deschis. Considerăm că o prezenţă încă şi mai mare a cetăţenilor din state străine în ţara noastră va dezvolta climatul investiţional şi va contribui la dezvoltarea ţării noastre ca un membru puternic al comunităţii internaţionale”.

După cum a remarcat Otorbaev, cu aceasta reforma nu s-a încheiat. Guvernul Kirghistanului intenţionează să lărgească lista ţărilor pentru care va funcţiona regimul fără vize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 6 =