Serik Akhmeto..." />

Kazakhstan vrea să lege România la South Stream

Serik Akhmetov, premierul Kazahstanului, i-a propus lui Victor Ponta ca fosta republica sovietică să livreze gaze naturale pentru România printr-o extensie a conductei South Stream din Bulgaria spre România, arată un comunicat al executivului de la București. foto

South Stream este proiectul prin care Rusia intenționează să livreze gaze Europei. Propunerea a fost făcută la doar o zi după eșecul oficial al proiectului Nabucco, care ar fi trebuit să aducă în Europa – via România – gaze naturale din Azerbaidjan. Comunicatul nu precizează când s-ar putea începe livrările și nici alte detalii ale potențialei înțelegeri. 

Oficialii din Kazahstan i-au mai propus premierului Ponta, aflat într-un turneu în Asia Centrală, și livrarea de uraniu pentru centrala de la Cernavodă, potrivit sursei citate. Delegația româăa a propus oficialilor din Kazahstan “folosirea mai intensă a Oil Terminal Constanța”, precum și deschiderea de către liniile aeriene kazahe a unor curse Astana-București. În comunicatul de presă se mai arată că oficialii din Astana au manifestat un interes deosebit ca această întâlnire să aibă loc imediat dupa soluționarea favorabilă a dosarului Rompetrol, fapt ce a oferit premise favorabile dezvoltării relațiilor economice dintre cele două state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 17 =