Cel ..." />

KamAZ protestează față de importul camioanelor din China

Cel mai mare producător rus de camioane, KamAZ, i-a solicitat Serviciului Vamal din Federația Rusă să restricționeze controlul asupra importului de camioane și autobuze produse în China. foto

O investigație realizată de KamAZ în Orientul Îndepărtat constituie cauza luptei cu importul ilegal de camioane chinezești în această regiune. S-a constatat că de cele mai multe ori importatorii scad taxele vamale la tehnica importată, iar în unele cazuri camioanele second-hand sunt înregistrate drept mașini noi. În aceste condiții, KamAZ susține că pierde o cotă din piață și de aceea a fost nevoit să apeleze la autoritățile vamale.

Reprezentantul producătorului rus, Oleg Afanasiev, spune că, în unele cazuri, din acte reiese că vehiculele chinezești corespund standardului de poluare „Euro-3”, iar în realitate motoarele lor nu depășesc „Euro-2”, un standard interzis în Rusia la importul și producția automobilelor. În plus, aceste camioane sunt mai ieftine decât cele autohtone cu 150 000 – 200 000 de ruble, ceea ce prezintă un avantaj competitiv.

Cele mai multe camioane importate ilegal din China se încadrează în segmentul de greutate de 14 – 40 de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − two =