Președintel..." />

Juncker se va întâlni cu Putin săptămâna viitoare

Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin săptămâna viitoare în cadrul forumului economic de la Sankt Petersburg, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, relatează Reuters. foto

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Juncker va participa la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg joi și vineri și în acest interval va avea prima întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin din noiembrie 2014.

Relațiile între Moscova și UE au fost tensionate după ce Rusia a anexat Crimeea și a acordat sprijin rebelilor în estul Ucrainei. Sancțiunile reciproce sunt în vigoare de doi ani și este probabil ca acestea să fie prelungite.

Juncker a pledat pentru relații mai bune cu Rusia și a afirmat în octombrie că politica UE în domeniu nu ar trebui ‘dictată’ de Washington. Vineri, purtătoarea de cuvânt a UE a precizat că Juncker a transmis clar că vizita sa în Rusia nu va schimba poziția UE.

‘Cred că este foarte important să încercăm, cel puțin în chestiunile economice, să facem pași în direcția Rusiei. Pot să vă asigur că nu va exista o relaxare a pozițiilor europene la St. Petersburg’, a spus Juncker săptămâna trecută, potrivit sursei citate.

Acceptarea de către Juncker a invitației la forumul internațional economic de la Sankt Petersburg a provocat critici în rândul unora dintre europeni, care se tem că hotărârea de a menține sancțiunile la adresa Rusiei a slăbit, notează Reuters.

Sursa: Agerpres 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 10 =