Investitorii austrieci interesați de porturile bulgăreşti de pe Dunăre

Investitorii austrieci sunt interesați de toate porturile bulgărești de pe Dunare, a declarat ministrul Transporturilor de la Sofia, Ivaylo Moskovski, după ce a efectuat o vizită oficială în Austria, împreună cu președintele bulgar Rosen Plevneliev. foto

„Am făcut o prezentare a porturilor, care sunt deja în proceduri de concesionare. Investitorii austrieci s-au arătat interesaţi de toate porturile dunărene.

Bulgaria are o imagine foarte bună în Austria, care este oricum unul din investitorii de top din ţara noastră, a declarat Moskovski, citat de Novinite.

Ministrul s-a referit și la creşterea explozivă a preţurilor la combustibil din Bulgaria, precizând că problemele au apărut din cauza veniturilor mici ale cetăţenilor bulgari și a subliniat că un preţ de 3 leva pe litru nu este normal, chiar dacă acest preţ este influenţat de mulţi factori.

„Singurul mecanism prin care se poate micşora preţul la carburanți este ca statul să scadă taxele şi impozitele, dar acesta este un mecanism complex. Noi avem cea mai mică acciză din UE, de aceea este puţin probabil să ne permită s-o micşorăm şi mai mult”, a menționat Moskovski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + two =