Invenția lui Corneliu Birtok-Băneasă pentru camioane a fost premiată cu aur la Geneva

Inventatorul român, Corneliu Birtok – Băneasă, sprijinit de Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), a obținut medalia de aur și premiul special al regiunii Hong Kong pentru dispozitivul dinamic de transfer al aerului (DDTA), la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva.

Secretarul general al ARTRI, Florinel Andrei, felicită în mod deosebit rezultatul excepțional al inventatorului român, apreciind importanța majoră a inovațiilor sale în reducerea consumului de carburanți: “Corneliu Birtok-Băneasă, prin ideile sale geniale, sprijină dezvoltarea transporturilor rutiere într-o perioadă în care fiecare firmă își face socoteli cât mai atente la capitolul combustibili. Grație rezultatelor sale uimitoare, România se arată în Europa și în lume drept o țară bine ancorată în exigențele prezentului și în coordonatele viitorului. În interesul transportatorilor români, ARTRI va sprijini întotdeauna ideile inovative care pot asigura creșterea eficienței în transporturi”. 

Medaliatul cu aur la Geneva, Corneliu Birtok-Băneasă, va susține o conferință de presă specială la întoarcerea sa în țară, alături de conducerea ARTRI și de specialistul în transporturi Marcel Pungă, la sediul central al Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =