Operatorul rus al sistemului ..." />

Internet pentru șoferi în Rusia

Operatorul rus al sistemului de navigare prin satelit GLONASS împreună cu compania americană Hughes Telematics elaborează un proiect care prevede accesul la internet în automobile din Rusia. În următorii cinci ani, companiile intenţionează să conecteze la serviciile lor aproximativ 2 milioane de abonați. foto

Astfel, șoferii ruși vor avea acces la servere care le vor permite să asculte muzică, să navigheze pe rețele de socializare, să facă cumpărături online, inclusiv să achiziționeze bilete la teatru, cinema, tren sau avion.

În prezent nu se ştie dacă va fi oferit un pachet de servicii gratuit. Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că prețul pachetului cu plată va fi comparabil cu costul serviciilor de telefonie mobilă. Plata şi conexiunea se va face la terminalele de plată tradiționale.

Noile servicii vor funcționa prin folosirea tehnologiei Wi-Fi (wireless), care va transmite semnalul internet în automobile. Un dispozitiv special (GLONASS / GPS) cu un modem inclus, va oferi acces la internet șoferului și pasagerilor săi.

Parteneriatul prevede că Hughes Telematics va oferi suporturile hardware şi software, iar GLONASS va elabora conținutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × two =