INFOTRAFIC: Restrictii de circulatie datorate lucrarilor pe partea carosabila in cadrul programului CNAIR de punere in ordine a retelei de drumuri

1.Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi sunt instituite mai multe restricții de circulație pe DN 7 SIBIU – RAMNICU VALCEA, unde se va circula pe un fir, alternativ, dirijat cu piloți de trafic, pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă, astfel:

– între kilometrii 162 – 164, pe raza localității Milcoiu, județul Vâlcea, pentru reparații asfaltice, între orele 07:00 – 18:00, se circulă dirijat de piloți de circulație pe 1/2 cale;

– între kilometrii 202 – km 203, pe raza localităților Călimănești-Brezoi, se vor executa reparații asfaltice între orele 07:00 -18:00;

– între kilometrii 176+400 metri – km 176+800 metri,  pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, se execută lucrări de montare parapet, între orele 8:30 -15:30.

 

2. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul CONSTANTA, pe DN 39 Constanța – Vama Veche, sunt instituite mai multe restricții de circulație pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă, astfel:

– kilometrii 8+252 metri – 9+332 metri – Lazu – Agigea – asfaltare, până la data de 30.04.2020, traficul desfășurându-se pe câte o bandă pe sens;

– kilometrii 44+000 metri – 54+000 metri – Mangalia – Vama Veche – asfaltare, până la data de 30.04.2020, circulația desfășurându-se pe un fir alternativ;

– kilometrii 45+223 metri – 45+464 metri – Mangalia – Vama Veche, au loc lucrări reparații pod, până la finalul anului 2020. Se circulă pe câte o bandă pe sens, din două prevăzute.

 

În perioada 01 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionale, se desfășoară programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente).

Principalele obiective ale lucrărilor executate în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2020, sunt: plombarea gropilor din asfalt, repararea suprafețelor burdușite, badijonarea suprafețelor poroase, colmatarea fisurilor și crăpăturilor la îmbrăcămințile asfaltice, colmatarea crăpăturilor și rosturilor la îmbrăcămințile cu lianți hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, defrișarea unor plantații pe zona de siguranță a drumurilor și în spații verzi, completarea unor plantații precum și văruirea plantațiilor și a accesoriilor.

Până în prezent la nivelul Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri au fost executate următoarele lucrări: 73.222 mp de plombări gropi, 102.731 mp de colmatări crăpături la îmbrăcăminți asfaltice, 76.170 mp în ceea ce privește aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast, 63.140 mp de decolmatări și desfundări șanțuri și rigole, 10.553 mp privind văruirea plantațiilor și a accesoriilor.

Menționăm că lucrările sunt executate sub trafic, pe suprafețe relativ restrânse, pe perioade scurte de timp, cu restricții de circulație în baza unor acorduri cu Poliția Rutieră Română.

CNAIR SA dă asigurări că depune toate eforturile pentru finalizarea rapidă a acestora, astfel încât circulația rutieră să fie afectată cât mai puțin timp posibil. Precizăm că execuția lucrărilor este posibilă doar în perioada în care condițiile meteorologice sunt favorabile. Rugăm participanții la trafic să înțeleagă importanța efectuării acestor lucrări pentru asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în trafic, dar și în vederea prevenirii unor noi degradări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =