Industria auto, vitală pentru Europa, începe să iasă din starea de îngheţ

Cehia, Ungaria şi Germania sunt dependente în diferite gra­de de industria auto. Acum, companii majore din această in­dustrie îşi anunţă intenţia de a-şi redeschide fabricile ale că­ror operaţiuni au fost suspendate în efortul de combatere a pan­demiei.

Hyundai Motor a anunţat că intenţionează să-şi re­des­chi-dă fabrica din Cehia pe 14 aprilie după o închidere de trei săptă­mâni a producţiei ca parte a luptei împotriva coro­na­vi­ru­su­lui, relatează Reuters. Este pri­mul dintre cei trei mari con­s­­truc­tori auto din ţa­ra central- euro­pea­nă care-şi re­ia acti­vi­ta­tea.

Industria auto este vitală pentru eco­no­mia cehă, iar în­chi­derea acesteia de la mij­lo­cul lunii mar­tie a avut efec­te ne­gative pentru nu­me­roa­sele companii cu care are legătură.

Skoda Auto, cel mai mare exportator al ţării şi parte a VW, a anunţat că-şi prelungeşte închiderea până pe 27 apri­lie. TPCA, un joint venture între Toyota şi Peugeot este aştep­tat să-şi reia producţia către sfârşitul săptămânii aces­te­ia.

Audi a anunţat la rândul său că-şi va relua producţia de mo­toare de la fabrica din Ungaria, potrivit Automotive News Europe. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că se aş­teaptă ca fabrica din Gyor să devină din nou operaţională după sărbătorile de Paşte.

Citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =