Cea de-a 14-a ediție a ..." />

Începe Campionatul European de Fotbal

Cea de-a 14-a ediție a turneului final al Campionatului European de Fotbal Euro-2012 începe astăzi în Polonia, la ora 19:00, cu o partidă a echipei gazde, care va juca împotriva câştigătoarei titlului European în 2004, Grecia şi se va încheia în Ucraina pe 1 iulie cu finala ce se va desfăşura la Kiev. foto

Polonia şi Ucraina, cele două gazde ale evenimentului, au fost luate cu asalt de mii de fani ai sportului rege. În centrul Varşoviei a fost amplasată o minge imensă de fotbal dar şi 6 ecrane gigant, pe care microbiştii vor putea vedea cele 31 de meciuri. Wroclaw, unul din cele patru oraşe care găzduiesc meciurile EURO 2012 în Polonia, este deja plin de turişti. Prima partidă care va fi jucată aici este cea dintre echipele Rusiei şi Cehiei.

Şi la Kiev pregăririle pentru cea mai aşteptată competiţie de anul acesta din lumea fotbalului s-au încheiat. În Ucraina este aşteptat un număr impresionat de turişti. Autorităţile spun că ar fi vorba de aproximativ un milion de oameni. Pentru aceştia, dar şi pentru localnici, în centrul celor patru oraşe unde au loc partidele au fost montate ecrane uriaşe care vor transmite în direct toate meciurile.

La competiţia care începe în această seară participă 16 echipe. Pentru Euro 2012 UEFA a pus la bătaie premii de aproximativ 200 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 3 =