Inaugurarea podului de la Vidin-Calafat, o premisă pentru dezvoltarea regiunii

„Inaugurarea celui de-al doilea pod peste Dunăre, de la Vidin – Calafat, este o premisă pentru dezvoltarea regiunii, însă este necesar să se ţină cont şi de infrastructură – căile de acces spre pod în ambele ţări. Sunt multe alte lucruri de făcut pentru cea mai săracă regiune din UE”, a declarat preşedintele Asociaţiei Capitalului Industrial din Bulgaria, Vasil Velev, citat de presă de la Sofia. foto

Acesta a adăugat că infrastructura necesară trebuie realizată cât mai curând, pentru a facilita accesul la noul pod. În opinia lui Velev, este necesară elaborarea unui întreg program de dezvoltare a regiunii respective. 

„Pentru îmbunătăţirea situaţiei din zonă sunt necesare şi investiţii publice, parteneriate public-private, însă o creştere reală poate fi determinată de un aflux de investiţii private. Politica fiscală bună nu este o premisă suficientă pentru atragerea de investiţii”, a menţionat Velev.

Preşedintele Asociaţiei Capitalului Industrial din Bulgaria a adăugat că se impune o stabilitate macroeconomică şi politică a ţării, un mediu de afaceri optim, precum şi reducerea barierelor administrative pentru afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =