De la 1 iunie î..." />

În Ucraina a intrat în vigoare noul Cod vamal

De la 1 iunie în Ucraina a intrat în vigoare noul Cod vamal. Potrivit noilor reguli, a fost redus de la 28 la 14 numărul de documente pentru trecerea marfei prin posturile vamale. Totodată a fost mărită durata de şedere în Ucraina pentru șoferii străini: de la 6 luni până  la un an, fără ca aceștia să aibă o permisiune specială. foto

Noul document permite introducerea fără taxă pe teritoriul Ucrainei a  bunurilor în valoare de până la 1000 de dolari pentru pasagerii curselor aeriene și până la 500 de dolari pentru persoane care călătoresc cu transport rutier sau maritim.

Anterior, cetăţenii străini puteau aduce în Ucraina fără a achita taxă mărfuri în valoare de până la 200 de euro. Totodată, masa totală a mărfurilor aduse nu trebuie să depăşească 50 kg, supragreutatea constituind obiectul unei taxe de 10% şi TVA în valoare de 20%. În cazul în care valoarea bunurilor depășește 10 de mii de euro se aplică taxa vamală integrală. Astfel marfa va fi declarată doar dacă aceasta valorează mai mult de 10 mii de euro.

Greutatea maximă admisă a bagajului de mână în noul Cod s-a mărit la 50 kg. Documentul prevede, de asemenea, decriminalizarea contrabandei de mărfuri, această contravenție fiind pedepsită administrativ.

Potrivit autorităţilor, noile modificări favorizează dezvoltarea businessului şi apropie legislaţia ucraineană de standardele europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 2 =