În România va fi înfiinţată Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii

În România va fi înfiinţată Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii, care va prelua, în cadrul Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, datele transmise de transportatorii aerieni privind pasagerii zborurilor având puncte de plecare, escală sau destinaţie finală pe teritoriul României. foto

Potrivit Radio România Actualități, Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri o ordonanţă considerată de Ministerul Afacerilor Interne extrem de importantă pentru prevenirea şi combaterea actelor de terorism. Sistemul de informare înaintea sosirii pasagerilor va permite autorităţilor naţionale competente să efectueze evaluări relevante din perspectiva potenţialelor ameninţări la adresa securităţii naţionale în scopul contracarării acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Înfiinţarea Unităţii Naţionale de Informaţii privind Pasagerii este finanţată în principal din fonduri comunitare, Comisia Europeană intenţionând să creeze la nivelul Uniunii o reţea comună în scopul asigurării securităţii interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =