Piața bancară din ..." />

În doi – trei ani vom mai avea doar 15 bănci

Piața bancară din România se va restructura și în următorii doi sau trei ani vor rămâne doar 15 bănci, din care 5 – 6 universale, plus o altă categorie de bănci mai mici, dar specializate pe anumite nișe, a declarat directorul general al Băncii Carpatica (BCC), Johan Gabriels.

‘Sistemul bancar românesc este într-un proces de restructurare care va continua și în anii următori. Dintre cele peste 40 de bănci prezente pe piața românească, la finele acestui proces probabil că vom regăsi doar 15 bănci, 5 — 6 bănci mari, universale, și o categorie de bănci mai mici, specializate’, a spus Johan Gabriels.

Șeful BCC a declarat că atunci când a venit în România, în 2009, toată lumea îi spunea că piața românească nu poate susține 40 de bănci și că în 2-3 ani vom vedea o reducere a numărului acestora până la 5-10. Cu toate acestea, suntem la 4 ani distanța și încă avem peste 40 de bănci prezente în piață.

‘Situația s-a schimbat destul de mult. Acum unele bănci sunt forțate să iasă de pe piața locală în următorii ani pentru a respecta promisiunile făcute de centralele acestor bănci față de UE, FMI, BM sau guvernele locale’ a spus Johan Gabriels.

Directorul general al BCC crede că aceste promisiuni nu vor dispărea și vor accelera procesul de restructurare al sectorului bancar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + eight =