În Belarus, şoferilor surprinşi în stare de ebrietate le vor fi confiscate autoturismele

Parlamentarii belaruşi au votat un proiect de lege care prevede măsuri mai severe împotriva conducătorilor auto, care urcă la volan în stare de ebrietate. foto

Documentul prevede, în special, confiscarea maşinii în cazul în care un şofer este surprins în stare de ebrietate la volan, inclusiv atunci când conducătorul auto nu este posesorul de facto al autoturismului, dacă şoferul respectiv a mai fost supus unor sancţiuni administrative în decurs de un an pentru o infracţiune similară.

În plus, noua lege prevede majorarea substanţială a amenzilor pentru conducere în stare de ebrietate, precum şi pedepse cu închisoarea pentru comiterea unui accident rutier de către un şofer băut, soldat cu două sau mai multe victime. 

În prezent, pedeapsa minimă pentru acest gen de infracţiune este de trei ani de închisoare, iar noua lege majorează termenul de privare de libertate între 4 şi 10 ani.

Conform datelor statistice, din vina conducătorilor aflaţi în stare de ebrietate în Belarus au decedat 437 de persoane în perioada anilor 2011-2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =