A nins mult, se cir..." />

Iarnă grea în centrul şi în estul Europei

A nins mult, se circulă în condiţii foarte dificile pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale în centrul şi în estul Europei. În Bulgaria, iarna ridică mari probleme, iar meteorologii avertizează că vremea se înrăutăţeşte, informează Știrile TVR. foto

În toată Bulgaria e cod portocoliu, dar sunt regiuni unde s-a trecut la următorul nivel de alertă – cod roşu. 1.200 de localităţi au rămas fără curent electric. Opt magistrale feroviare sunt blocate. Circulaţia vehiculelor grele e interzisă în toată ţara. Şcolile vor fi închise în nord. A nins atât de mult la Sofia, încât stratul de zăpadă atinge 50 de centimetri. În schimb, în Muntii Rodopi din sud-est, ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

E din ce în ce mai greu să străbaţi Polonia cu autovehiculul. A nins după ce în ultimele săptămâni a fost foarte puțină zăpadă – sau chiar deloc – aşa că acum, polonezii par surprinşi ca iarna a apărut, în sfârşit şi le face viaţa atât de grea. Prea puţini şoferi par să fi fost pregătiţi pentru asemenea vreme.

O mulţime de accidente au avut loc în Cehia. Autostrada D5 spre Germania a fost blocată ore în şir după ce câteva camioane au derapat şi au provocat accidente în lanţ. Din fericire, fără victime.

Haos şi în sudul Belgiei. Sute de şoferi au fost luaţi prizonieri de ninsorile neaşteptat de abundente şi înghețul de peste noapte.

Camioanele sunt blocate pe două benzi, nu puteţi să treceţi printre ele. E blocaj. Toate vehiculele trebuie să folosească ieşirile de pe autostradă.

http://stiri.tvr.ro/iarna-grea-in-centrul-si-in-estul-europei-cod-portocaliu-si-rosu-in-bulgaria_69622_video.html#view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + three =