Ianukovici se va întâlni luna viitoare cu şefii statelor din Uniunea Vamală

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, se va întâlni, în luna aprilie 2013, cu preşedinţii statelor din cadrul Uniunii Vamale (Rusia, Belarus și Kazahstan), pentru a continua discuţiile privind cooperarea dintre Kiev şi această organizație, începute pe 4 martie 2013, la Moscova, cu președintele rus Vladimir Putin. foto

Declaraţia a fost făcută, miercuri, de către președintele ucrainean, la Kanev, în regiunea Cerkasî. Solicitat să vorbească despre rezultatele întrevederii recente cu Vladimir Putin, Ianukovici a răspuns că „nu s-a pus punct discuţiilor, iar părţile vor continua să ajungă la înţelegere în toate problemele existente, în special în cea referitoare la gazele naturale”. 

Rusia i-a propus de nenumărate ori Ucrainei să aderare la Uniunea Vamală în schimbul reducerii preţului la gazele ruseşti, însă oficialii ucraineni au refuzat, optând în continuare pentru direcţia europeană. Kievul speră să semneze în toamna lui 2013 Acordul de asociere cu UE, care include şi crearea Zonei de liber schimb, fapt ce ar putea să excludă o posibilă aderare a Ucrainei la Uniunea Vamală alături de Rusia. (Pravda)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =