Ianukovici s-a răzgândit: Ucraina va negocia până în martie 2014 Acordul de asociere cu UE

Guvernul de la Kiev va continua negocierile cu Uniunea Europeană și ar putea semna Acordul de asociere în primăvara anului viitor. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean Victor Ianukovici, după întâlnirea pe care a avut-o cu cei trei foști președinți ai Ucrainei – Leonid Kravciuk, Leonid Kucima şi Viktor Iuşcenko. foto

„Noi am cerut Guvernului să urgenteze lucrul, să încadreze în negocieri atâția specialiști de câți va avea nevoie. Procesul trebuie să fie finalizat până la următorul summit Ucraina-UE din martie 2014. Ne-am pus acest scop”, a punctat Ianukovici. 

Amintim că Guvernul de la Kiev a stopat pregătirile pentru semnarea Acordului de asociere cu UE pe 21 noiembrie, în ajunul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Cabinetul de miniștri a motivat că un eventual acord încheiat cu UE va aduce pierderi mari economiei statului care va pierde relațiile de parteneriat cu Rusia și statele CSI. Această decizie a stârnit însă un val de nemulțumiri în rândul populației, care continuă să organizeze proteste de amploare în Kiev și alte orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 4 =