Harta amplasării camerelor video care vor depista șoferii fără rovinietă

Autoritățile au împânzit țara cu camere de supraveghere și nu mai iartă pe nimeni. Sunt de 6 ori mai multe sisteme automate care înregistrează numărul mașinii și vor începe să trimită amenzi, din decembrie, dacă nu plătim taxa de drum. foto

Potrivit Știrilor ProTV, dacă mergeți pe autostrada București-Ploiești fără rovinietă – nu mai aveți scăpare. Compania Națională Drumuri a instalat la kilometrul 30, în zona Snagov, câteva camere de supraveghere, iar cu ajutorul acestora îi va amenda pe toți șoferii care nu și-au plătit taxa de drum. Nu este singurul punct de monitorizare, autoritățile au instalat 63 de astfel de sisteme în toată țara. 

Cele mai importante drumuri din țară, cum ar fi cele care leagă Bucureștiul de Brașov, Ploieștiul de Buzău, Drumul Național 2, dintre sudul și nordul țării vor fi monitorizate zi și noapte. Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de șoferi. Iar pe timpul nopții, sistemele de supraveghere văd plăcuțele mașinilor și în infraroșu.

Cum funcționează sistemul

Mai întâi, numărul de înmatriculare este fotografiat. Informația este trimisă într-o fracțiune de secundă într-un centru de calcul, unde un operator confirmă că numărul înregistrat automat este corect. Apoi sistemul verifica dacă șoferul și-a plătit taxa de drum. Dacă nu, va primi amenda în plic.

Potrivit legii, amenda se prescrie dacă nu este comunicată într-o lună. Atenție, în caz că nu sunteți de găsit la domiciliu, se consideră că ați fost înștiințat și dacă sancțiunea a fost afișată pe uș0a locuinței, în prezența unui martor.

În prezent, pe drumurile naționale și autostrăzi sunt 11 puncte fixe de monitorizare cu camere. Cele 63 de puncte noi au costat 8 milioane de euro și vor începe să dea amenzi din decembrie, iar autoritățile cred că încasările vor ajunge astfel la 250 de milioane de euro anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + eight =