Guvernul rus va subvenţiona industria auto după aderarea la OMC

Mecanismul de subvenţie a costurilor echivalente cu taxele la importul componentelor auto pentru producătorii de mașini din Federația Rusă va fi lansat în perioada anilor 2018-2020, a declarat prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev. foto

Acordul existent cu privire la montajul industrial va expira în perioada anilor 2018-2020, iar beneficiile pentru taxele vamale la importul componentelor auto vor fi eliminate de la 1 iulie 2018, în conformitate cu înțelegerile de aderare a Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

„În fața concernelor auto va apare problema revizuirii planurilor de investiţii pe termen lung. Pentru a evita consecințele grave, guvernul trebuie să creeze condiţii astfel încât să nu afecteze performanţa financiară a partenerilor noştri. Propunem ca pentru perioada 2018-2020 să fie introdus mecanismul de subvenţie a costurilor echivalent cu taxele la importul componentelor auto”, a precizat premierul rus.

La rândul său, ministrul Economiei, Andrei Belousov,a declarat că Rusia va menţine  programele de subvenţie a industriei , iar ramurile care nu corespund normelor OMC la ora actuală vor fi reorganizate. Ministrul a precizat că este vorba despre acordarea subvențiilor de stat acordare întreprinderilor de construcții navale,  utilaje agricole și avioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 9 =