Guvernul Republicii ..." />

Guvernul Republicii Moldova a fost demis

Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Vladimir Filat, a fost demis astăzi cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile Partidului Democrat (partener al coaliției de guvernământ), formațiunea de opoziție Partidul Comuniștilor și deputații neafiliați, în total – 54 de deputați. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din Partidul Liberal Democrat, condus de Vlad Filat, și Partidul Liberal, care face parte din Alianța pentru Integrare Europeană 2. foto

În termen de 3 zile premierul Filat este obligat să prezinte președintelui țării demisia sa și a întregului Cabinet de miniștri. Moțiunea de cenzură a fost depusă astăzi în Parlamentul din Chișinău la inițiativa fracțiunii comuniste. 

Guvernul AIE 2 a fost investit în funcție pe data de 14 ianuarie 2011, prin votul celor 59 de deputaţi din Alianţa pentru Integrare Europeană  și a fost format din 21 de membri. Învestirea Guvernului Filat 2 a avut loc în urma semnării Acordului de Constituire a AIE 2, formată din Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat și Partidul Liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + twenty =