Guvernul poate adopta astăzi noul Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă

Noul Cod rutier ar putea să fie adoptat, astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Premierul va discuta din nou toate prevederile cu miniştrii şi este posibil ca noile reguli de circulaţie să se aplice până la sfârşitul acestei luni. foto

Amenzile cele mai mari ar putea depăşi 9.000 de lei, în timp ce perioada maximă de suspendare a permisului să fie de doi ani. De două luni, politicienii încearcă să ia o decizie în privinţa noului Cod rutier.

Iniţial, acesta a fost elaborat de Ministerul de Interne, dar acea formă nu a fost agreată nici de Guvern, nici de partidele aflate la putere. Codul a fost revizuit, iar în ultima vreme mai toţi aleşii şi-au dat cu părerea.

Acum, totul pare bătut în cuie. Amenzile au mai scăzut, iar toleranţa pentru băutură a crescut. Premierul Victor Ponta anunţa că limita legală de alcoolemie va fi de 0,2, iar până la 0,5 şoferul va rămâne pieton timp de şase luni.

Dacă acesta provoacă un accident, permisul va fi suspendat pentru un an. Valorile de alcoolemie de peste 0,5 vor constitui infracţiune. Noul cod este mai aspru şi pentru vitezomani.

Permisul de conducere ar putea să fie suspendat între o lună şi şase luni, dacă viteza legală va fi depăşită cu 31 până la 61 de kilometri pe oră… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =