Guvernul a aprobat OUG prin care transportatorii recuperează 4 cenţi din acciza la combustibil

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care se restituie transportatorilor licențiați în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone suma de 4 eurocenți din acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de combustibil, informează Biroul de presă al Executivului. foto

Ordonanța are în vedere faptul că sectorul transporturilor de bunuri poate influența pe orizontală evoluția prețurilor în întreaga economie națională, potrivit sursei citate. 

Actul normativ adoptat de Guvern prevede „o reducere de accize de 40 euro/1.000 litri față de nivelul standard prevăzut de lege, pentru motorina utilizată drept carburant pentru transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri și cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone, precum și pentru transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3”.

„Reducerea de accize se realizează prin restituirea diferenței de 40 euro/1.000 litri operatorilor economici licențiați în Uniunea Europeană”, mai precizează Guvernul.

Măsura vizează și activitatea Poștei Române.

„Reducerea se aplică și pentru transporturi poștale efectuate în cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului poștal și cu o greutate brută autorizată de cel puțin 3,5 tone. Această măsură vizează activitatea Poștei Române, care nu beneficiază și nu poate avea o licențiere așa cum operatorii privați au”, precizează sursa citată.

Condițiile, procedura și termenele de restituire a celor 4 eurocenți pe litrul de carburant urmează să fie stabilite prin Hotărâre a Guvernului. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =