..." />

Guvernul a aprobat contractul de privatizare a companiei CFR Marfă

Executivul a aprobat miercuri hotărârea privind privatizarea CFR Marfă, urmând ca actul normativ să fie transmis CSAT spre avizare, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o conferinţă de presă. foto

„Am adoptat, conform Legii privatizării, hotărârea de guvern (…) A fost un angajament în faţa FMI şi a Comisiei Europene, asumat înainte de Guvernul pe care îl conduc, de preşedintele Băsescu. Am obţinut avizul preliminar şi această HG o vom transmite către CSAT spre avizare”, a afirmat Ponta, precizând că, dacă sunt lucruri de natură să afecteze procesul de privatizare, acestea ar trebui discutate în şedinţa CSAT. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă – Grup Feroviar Român – nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani „pe la bănci”, deşi nu sunt prea multe instituţii de credit dispuse să finanţeze o astfel de sumă, şi s-a întrebat de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

Totodată, Băsescu susţine că premierul Victor Ponta trebuie să îşi asume, în calitate de ministru interimar la Transporturi, responsabilitatea politică pentru privatizarea CFR Marfă, având în vedere aprecierile pozitive făcute de acesta la modul cum s-a derulat privatizarea.

El a motivat şi legat de acest argument opţiunea sa de a decide abia pe 23 august cu privire la desemnarea lui Ovidiu Silaghi pentru portofoliul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 17 =