Sunt greve în Ger..." />

Greve de amploare în Germania şi Portugalia

Sunt greve în Germania şi Portugalia. Mecanicii de locomotivă au declanşat cel mai mare protest de acest fel din Germania postbelică. Iar în Portugalia, piloţii companiei aeriene de stat sunt în a şasea zi în care ţin avioanele la sol şi ameninţă că vor mai sta încă o săptămână, informează Digi 24. foto

Mecanicii de locomotivă din Germania ameninţă cu şapte zile de grevă, cea mai mare din ultimii 70 de ani. Pierderile sunt estimate deja la 500 de milioane de euro.

Pasagerii aşteaptă acum chiar şi ore întregi să vină o garnitură care să-i ducă la destinaţie.

„Am pierdut deja un tren pentru că nu mai era loc pentru bicicletele noastre. Trenul era evident arhiplin. În principiu, îi înţelegem pe grevişti, dar e o grevă puţin cam lungă”, spune o femeie.

Angajaţii căilor ferate germane cer majorarea salariului cu 5 la sută şi reducerea timpului de lucru pe săptămână. În plus, soliictă să-i poată reprezenta la negocieri pe colegii lor din departamentele de mentenanţă.

Grevă este şi în Portugalia, unde piloţii companiei aeriene de stat se află în cea de-a şasea zi de protest din cele 10 programate. În jur de 300 de mii de pasageri sunt afectaţi de greva care a provocat pierderi de cel puţin 30 de milioane de euro. Piloţii cer 20 la sută din acţiunile companiei care va fi privatizată în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 16 =