Grup Ferovi..." />

GFR cere desecretizarea contractului cu CFR Marfă

Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a cerut Ministerului Transporturilor să facă public contractul de pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă şi solicită implicarea directă a ministrului Ramona Mănescu, în vederea evitării unui eşec al privatizării.

GFR afirmă, printr-un comunicat: „În calitate de cumpărător, Grup Feroviar Român, care şi-a îndeplinit până acum cu onestitate şi la termen toate obligaţiile care-i reveneau, consideră că atitudinea Comisiei de Privatizare a fost de natură a-i leza buna-credinţă, interesele şi eforturile financiare pe care le-a făcut pentru succesul acestei privatizări de importanţă strategică pentru statul român”.

Cu toate acestea, GFR „este în continuare dispus să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru a identifica împreună căile legale prin care poate fi evitat eşecul unei licitaţii care ar afecta negativ mediul economic şi ar descuraja investiţiile străine”.

citeşte şi: Mănescu: N-aş vrea să vorbesc de eşecul privatizării CFR Marfă

Grup Feroviar Român contează „pe susţinerea conducerii Ministerului Transporturilor pentru prevenirea acestei situaţii”.

GFR consideră că în acest moment comisia de privatizare invocă termenul de obţinere a avizului din partea Consiliului Concurenţei drept motiv pentru un anticipat eşec al tranzacţiei, pentru a ascunde faptul că în mod flagrant nu şi-a îndeplinit obligaţiile care îi revin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 2 =