GFR a depus garanţia de 20 mil. euro pentru preluarea CFR Marfă

Grup Feroviar Român (GFR) a virat joi aproximativ 20 milioane de euro într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat, au declarat reprezentanţii companiei. foto

Alimentarea contului reprezintă o condiţie prealabilă pentru finalizarea privatizării, iar termenul pentru transferul celor 20 milioane de euro expira astăzi, 4 octombrie. 

Suma de 20 de milioane de euro provine de la un consorţiu format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi OTP, dar şi din surse proprii ale companiei, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situaţiei.

Compania Grup Feroviar Român, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarată pe 20 iunie 2013 câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din societatea de stat a fost semnat pe 2 septembrie.

Preţul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + thirteen =