Germania a ..." />

Germania și Cehia extind controalele la frontiere

Germania a decis extinderea controalelor la frontieră introduse din cauza pandemiei coronavirusului până la jumătatea lunii mai. De asemenea, Republica Cehă a decis extinderea controalelor, deși a redus treptat restricțiile.

Horst Seehofer, Ministrul german de Interne, a anunțat recent extinderea controalelor la granițele cu Austria, Elveția, Franța, Luxemburg și Danemarca până la 15 mai. Această extensie se aplică inclusiv traficului aerian, în special zborurilor din Spania și Italia.

Autoritățile germane au luat aceasta decizie în ciuda faptului că Ambasadorul francez Frédéric Journès și ambasadorul german Norbert Riedel la Berna, Elveția, au îndemnat statele membre din Spațiul Schengen să redeschidă frontierele cât mai curând.

Vă reamintim că Germania a deschis recent șase noi puncte de trecere a frontierei cu Franța (Niedaltdorf, Ittersdorf, Silwingen) și Luxemburg (Dahnen, Übereisenbach, Ralingen), scrie TransINFO.

Controale extinse și în Republica Cehă

Autoritățile din Republica Cehă au anunțat că vor menține controalele la frontieră până la data de 13 iunie a.c.

Potrivit ministrului ceh de externe, Tomáš Petříček, granițele Republicii Cehe cu țările vecine ar trebui să fie complet deschise începând cu mijlocul lunii iulie. Autoritățile cehe au anunțat, de asemenea, că, începând cu 11 mai, se vor relua conexiunile internaționale de trenuri și autobuze și au anunțat relaxarea restricțiilor privind intrarea în țară pentru lucrătorii sezonieri și angajații din afara UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =