<..." />

Gazeta Wyborcza: Putin a pierdut războiul cu salamul și cașcavalul

Propaganda rusă a încetat să mai demonstreze imagini de pe „frontul” luptei cu delicatețele din Uniunea Europeană, scrie ziarul din Polonia „Gazeta Wyborcza”, subliniind că războiul Kremlinului împotriva produselor alimentare din Occident a eșuat. foto

Acum o săptămână, televiziunile rusești arătau imagini demonstrative cu tractoare care distrug lăzi cu mere de import și cum ardea carnea în crematorii. Potrivit presei ruse, în două zile au fost distruse 400 de tone de produse alimentare.

De această dată populația rusă nu a lăudat acțiunile autorităților, spre deosebire de acțiunile anterioare, pentru că în Rusia locuiesc peste 23 de milioane de oameni săraci. În internet a fost lansată o petiție semnată de peste 300 mii de persoane, prin care se cerea ca produsele confiscate la frontieră să fie donate oamenilor săraci.

Expertul din cadrul Centrului de analize „Levada”, Aleksei Levinson a declarat pentru publicația poloneză că în timpul realizării unui sondaj de opinie, niciun respondent nu s-a pronunțat în favoarea distrugerii produselor alimentare.

Prin urmare, mass-media din Rusia și-au schimbat abordarea. Au început să apară experți care au declarat că produsele din Occident sunt distruse nu din cauza sancțiunilor, dar pentru că acestea sunt „periculoase și otrăvitoare”. Treptat subiectul a dispărut din jurnalele de șriri.

Rusia a supus embargoului produsele alimentare din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia pe 7 august 2014. Sunt interzise importurile de carne și produse din carne, pește și produse din pește, lapte și produse lactate, precum și de legume și fructe. Recent embargoul a fost prelungit până în august 2017.

După un an de restricții, președintele Rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordona distrugerea produselor alimentare din Occident, depistate pe teritoriul Rusiei.

Primele imagini foto și video cu sute de tone de mărfuri distruse – fructe, legume, carne – strivite cu buldozerele au creat nemulțumire în societatea rusă, trecută prin foamete de mai multe ori și al cărei prag de sărăcie continuă să crească, ajungând la 16%. Din cauza sancțiunilor și scăderii prețului la petrol, nivelul de trai al rușilor s-a redus drastic, în timp ce prețurile au crescut. Sondajele arată că pe fundalul acestei crize furturile din magazine au crescut cu 68%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =