Gazprom a anunțat luni, 10 s..." />

Gazele rusești s-ar putea scumpi

Gazprom a anunțat luni, 10 septembrie, că nu va mai cumpăra gaz de la producătorii independenți din Rusia, decizia fiind motivată de instabilitatea cererii pe piața internă, conform celor arătate de biroul de presă al companiei.  fotoGazprom nu a precizat care este cantitatea afectată, arătând că ea ține doar de achizițiile făcute de compania centrală, nu și cele făcute de alte firme ce aparțin Gazprom.

Totodată, decizia nu va afecta transportul efectuat prin magistralele Gazprom a gazelor produse de societăți independente. Gazele rusești exportate pe piața europeană s-ar putea scumpi în urma acestei mișcări.

42 de milioane de metri cubi pe zi ai Novatek, 27 de milioane ai OAO Lukoil și 9,6 milioane de metri cubi de gaz de la Sibneftegas par a fi cantitățile afectate de decizie, conform cotidianului rusesc Vedomosti.Oficiali ai acestor companii au refuzat sa dea detalii, precizând doar că au primit înștiințări în acest sens și au demarat discuțiile cu Gazprom pentru lamurirea situației… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =